viernes, 19 de diciembre de 2014

DOS ANYS DEL CENTENARI DE L’ESCOLA PIA DE DIPUTACIÓ

         A l'acte de celebració dels 100 anys de l'Escola Pia de Diputació el passat 24 de novembre de 2012.


Fa un parell de dies que vaig rescatar aquesta fotografia de l'acte de celebració dels 100 anys de l'Escola Pia de Diputació. D'aquest acte ja fa gairebé dos anys, per això m’agradaria fer-li homenatge amb aquest post i explicar de forma resumida la seva història com a escola arrelada a la nostra ciutat.

Durant la Setmana Tràgica (juliol 1909), es va incendiar l’Escola Pia de Sant Antoni i els seus alumnes quedaren sense aules. Els escolapis llogaren locals a Passeig de Gràcia número 7 i 5 a fi que els nens i joves no perdessin el curs. El que havia de ser temporal es transformà en definitiu. En 1912 es comprà la casa número 277 del carrer de la Diputació i naixia el Col·legi de Nostra Senyora de l’Escola Pia. 

Des d’aleshores aquest centre ha format a nois i noies de la ciutat, evolucionant i creixent fins a consolidar-se com a escola referent a Barcelona.  El centre se situa a una antiga casa de veïns adaptada a la funció escolar i avui en dia ofereix estudis d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), de Batxillerat en les modalitats d'Arts (Arts Escèniques i Arts Plàstiques) Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials i Formació Professional.

Per les seves aules han passat personalitats com Sakya Tashi Ling, Superior del Monestir Budista del Garraf, l’escriptor Josep Maria Espinàs, el catedràtic d’Economia Arcadi Oliveres, el Prior de Poblet, Pare Lluc Torcal, o el científic i escolapi Ramon Maria Nogués, per citar-ne alguns.

L’Escola Pia de Diputació i totes les altres escoles de Barcelona tenen un repte cabdal: seguir estant al servei de la societat. El repte d'adaptar-se als canvis profunds del nostre temps mantenint l’objectiu principal: esdevenir un servei perquè els infants, nois i noies i joves de la nostra ciutat tinguin una educació que els permeti assolir l’èxit professional i de vida l’endemà. És per això, que des d’Unió estem i seguirem donant suport a les escoles i treballant d’una manera eficient i creativa que permeti donar resposta als reptes de l'escola del segle XXI.

No hay comentarios: