jueves, 21 de mayo de 2015

L’EDUCACIÓ COM A MOTOR DE CANVI SOCIAL

L’Educació és el canvi que la ciutat necessita, l’eina més potent per lluitar contra les desigualtats socials. 

 Durant aquest 4 anys, hem estat treballant en aquest sentit. Hem treballat per garantir la igualtat d’oportunitats per mitjà de l’educació promovent l’èxit escolar i reduint les diferències entre districtes. Hem incrementat la taxa de graduats d’ESO 4 punts, amb més del 90% de graduats. Per aquest motiu, necessitem continuar fent una aposta molt clara per l’educació i la formació vinculada a tots els trams de la vida.

Invertir en educació és invertir en el futur de la ciutat de Barcelona. Per això, i amb la voluntat de tenir el millor parc de centres educatius públics, en els propers 4 anys volem invertir 250 milions d'euros i intervenir en la millora de més de 300 centres educatius públics de la ciutat, millorant les seves instal·lacions i desenvolupant les seves infraestructures tecnològiques. Una aposta mai feta al llarg de la història de la nostra ciutat a favor de l'educació.

Les noves tecnologies també hi juguen un paper molt important. Iniciatives com el programa STEM, Petits Talents Científics, Barcelona Aula Mòbil, entre d’altres, ajuden a despertar vocacions de futur i l’interès dels escolars en els camps de la Ciència, la Tecnologia, l’Enginyeria i les Matemàtiques. Volem desenvolupar metodologies que estimulin les vocacions cientificotècniques dels estudiants en tots els nivells educatius i avançar cap a models d’educació integrals que sintonitzin amb l’evolució dels nous escenaris econòmics i socials actuals i de futur i amb el desenvolupament exponencial de les tecnologies.

Seguint el mateix camí, l’aposta per la Formació Professional és imprescindible. En l’actual context de grans canvis econòmics i socials, amb unes elevades taxes d’atur juvenil, la formació professional és cada vegada més rellevant per promoure una qualificació professional adequada als reptes existents.

Per altra banda, el nostre compromís per l'èxit educatiu també ens impulsa a voler reforçar programes, fets aquest mandat, de retorn al sistema educatiu i establir programes de reforç a l'estiu, alhora que desenvoluparem a fons l'estratègia BCN Orienta per fer acompanyament al llarg de la vida. Tot plegat, volem complir ja, els objectius d'èxit educatiu del pla 2020 de la UE, i a BCN estem en la bona direcció.

Per tot això, els pròxims 4 anys l’educació seguirà sent un pilar fonamental en la nostra manera de fer política. Necessitem 4 anys més de Trias al capdavant de l'Ajuntament: FEINA, HABITATGE i EDUCACIÓ.

1 comentario:

Unknown dijo...

Durant gairebé dos anys he estat intentant solucionar un problema de l´escola Els Llorers a Barcelona, he intentat contactar amb vostè en mes d´una ocasió per mitjà de cartes adreçades a la seva regidoria i en cap cas ha tingut la delicadesa de contestar-me ni personalment ni a través d´algú del seu departament.
No puc valorar la resta de la seva feina, però en quant al problema que li vaig plantejar i que ni ha solucionat ni tant sols m´ha contestat, he de dir que la seva feina ha sigut NULA.
Tot i que he sigut votant del seu partit, espero que a partir d´ara, el nou equip de govern sigui mes efectiu o com a mínim tingui l’educació de respondre i valorar a les persones com cal. No som només votants o pagadors d´impostos.