viernes, 14 de agosto de 2015

COMENÇO A TREBALLAR PER LES VEÏNES I VEÏNS DE GRÀCIA

Benvolgudes i benvolguts
Fa dos dimecres i fruit d'un pacte de ciutat, vaig tenir l'honor de ser proposat i votat Regidor President del Consell plenari del Districte de Gràcia.
Tot i no haver nascut ni viscut al districte, es un orgull representar institucionalment al plenari de la Vila i dels barris de Gràcia, un territori amb una singularitat i identitat pròpies i úniques al nostre pais. La riquesa de Gràcia està en la seva xarxa asociativa i totes les persones que li donen vida i el seu caràcter tant excepcional. Aprofito per saludar-vos i agrair-vos a tots la vostra tasca a favor dels veïns i veïnes al capdavant dels vostres projectes, entitats i associacions.
D'aquest mandat n'espero, que la meva aportació a favor d'un debat polític obert , respectuòs i profundament democràtic, així com la representació institucional que em pertoca, estigui com a minim a l'alçada d'aquelles i aquells que m'han precedit i del legítim nivell d'exigència que les gracienques i graciencs mereixen.
Finalment, aprofito aquesta ocasió per desitjar-vos un bon estiu i una extraordinària Festa Major, que sens dubte tornarà a demostrar, un any mes, la grandesa de la nostra Vila , dels seus barris i de la seva gent. www.festamajordegracia.cat
Rebeu una cordial salutació


1 comentario:

fimbernon dijo...

Ho sento, per intervenir en el blog, però davant la impotència amb l'Ajuntament no tinc mé remei. Disculpeu.
És sobre una botiga que volen fer a la casa del costat en un pàrquing. Els veïns no volem (son 4 cases) ja que no estem d'acord en la política de tendes de records que tenim el barri de la salut ple i tot al voltant del Parc Güell (el carrer dona a l'entrada lateral). Fa temps s'havia parat però ara tornen dient que tenen permís per fer la botiga i modificar la façana i l'estructura de la casa i estan fent les obres. Pensava que amb el nou ajuntament es pararia aquesta bogeria de botigues de records, totes iguals ja que han desaparegut totes les botigues "normals" del voltant del Park Güell. I demés ho fan en un pàrquing i no se com han tornat a donar permís

Es una llàstima que es miri més pel turisme que per la convivència i la tranquil.litat dels veïns (la botiga sembla que es de records on el carrer de sota-Larrard- està ple) . El nostre carrer no hi ha cap botiga encara que doni al Park Güell ja que la zona comercial es el carrer Larrard i aixi ho indica un cartell de l'Ajuntament. I a partir d'ara serà campi qui pugui en botigues. Si es posa la primera no volen saber com acabarà el carrer.

Diuen que, encara que sigui una casa unifamiliar (som quatre cases) i ocupi el garatge privat li donen permís per un ardit legal ja que diuen que els plànols de les nostres vivendes, quan ho va presentar l'arquitecte fa més de 25 anys, diuen que és va presentar un únic projecte i que això permet ocupar el pàrquing privat de la casa per fer una botiga. Digui el que digui els plànols, els pàrquings són privats com es por comprovar amb una visita i vols dir que aquesta casa queda sense pàrquing (no se si és obligatori tenir pàrquing en una casa a Barcelona de construcció de fa 25 anys). I, demés, poden tocar la façana al ser una botiga (no se si es pot tocar la façana d'un edifici). També toquen estructura i ens han presentat un paper per firmar els veïns.

Els veïns pensem que es un despropòsit del futur de la zona. Ja em rebut a la bústia papers dient que compren pàrquings per fer botigues. I ara, si fan aquesta, imagini el bombardeig. Convertirem la zona al voltant del Park Güell en un immens mercat ja que si posen la primera botiga vindran els que venen coses al carres, les estàtues, etc. I ja existeix un carrer comercial. Vol l'Ajuntament més?

Llàstima aquesta política on les qüestions tècniques i els ardits tècnics superen a les qüestions polítiques i a la realitat del territori i de les persones.Bé, sento molestar però no tinc més remei que queixar-me ja que sembla que ha guanyat el negoci i la política turística. Llàstima i no sabem com a veïns a qui acudir.